Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Nowhere boy är titeln på den nya filmen om Beatles, som främst handlar om John Lennons barn- och ungdomstid. Lennon skrev Nowhere man till albumet Rubber soul, en låt om kille som inte vet vart han är på väg: ”He’s a real nowhere man, Sitting in his nowhere land, Making all his nowhere plans for nobody, Doesn’t have a point of view, knows not where he’s going to, Isn’t he a bit like you and me?”

Filmen Nowhere boy är baserad på boken Imagine this: Growing up with my brother John Lennon, som är skriven av ex-Beatlens halvsyster Julia Baird.
I den här filmen ser Lennon och Paul McCartney inte alls ut som de verkliga figurerna. Dessutom är det ingen Beatlesmusik i soundtracket. Men filmen utspelar sig när Lennon är tonåring och lär känna McCartney. Kristin Scott Thomas spelar hans konservativa moster Mimi, som tyckte att Lennons riktiga mamma Julia ”levde i synd”. Filmen, som har premiär den 26 december i Storbritannien, är en slags upprättelse för mamma Julia om jag förstått det rätt.
Julia Baird och John Lennon har samma mamma och numera ansvarar halvsystern för Cavern City Tours in Liverpool.

Kolla in trailern nedan (eller här) till Nowhere boy.