Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Larry David, mannen som skapade Seinfeld, har nu retar upp en del katoliker i USA. I nya säsongen av HBO-serien Curb your enthusiasm (Simma lugnt, Larry) gör ju Seinfeld sin comeback men det som retat upp den stora organisationen Catholic League är en scen där David driver med mirakeltänkandet.
I söndagens avsnitt står Larry David och kissar. Trycket gör att det stänker upp på en tavla som föreställer Jesus. När Davids assistent kommer in efteråt ser det ut som om Jesus gråter, vilket hon uppfattar som ett mirakel. I InsideCatholic.com får avsnittet kritik för att det saknar humor. Och så kommer det gamla vanliga, att om ”någon hade attackerat judar eller muslimer hade det blivit ett ramaskri”. Som om inte det görs hela tiden. Som vanligt blir alla kränkta och kräver ursäkter.
HBO försöker tona ner händelsen: ”Alla som följer Curb your enthusiasm vet att showen är full av parodi och satir. Larry David driver med alla, mest sig själv. Humorn är alltid lekfull och verkligen inte ondskefull.”
En talesman för Catholic League utbrister att showen är ”ett bevis för att komikerns bästa år ligger bakom honom”. Och undrar om David skulle tycka det var roligt om någon kissade på hans mamma.
När Larry David och Jerry Seinfeld (som spelar sig själv i avsnittet) får frågan om de upplevt något mirakel svarar David: ”Varje erektion är ett mirakel”. Annars handlar avsnittet mycket om assistentens tröja som avslöjar mycket av magen.

Kolla nedan (eller HÄR om det krånglar) på David och Jesus.