Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Döda kändisar är trendiga. Låter absurt men med Michael Jackson i spetsen ökar uppenbarligen intresset. Michael Jackson är större än någonsin och till och med Anna Niclole Smith är tillbaka i rampljuset.
Sajter som findadeath.com berättar om döda kändisar och dearlydepartedtours.com handlar om Los Angeles och olika dödsfall. CNN har gått igenom dödstrenden där fansen känner att de äger en bit av den döde kändisen. Från maj till september dog kändisar som Michael Jackson, Farrah Fawcett, Walter Cronkite och Patrick Swayze. Det blev krigsrubriker och många som sörjde offentligt.
I går släpptes Michael Jackson-filmen This is it och King of pop kommer att dyrkas som Elvis Presley och John Lennon och dessutom tjänar de efterlevande miljontals dollar varje år.
Magasinet Forbes har till och med en lista på vilka döda kändisar som tjänar mest: Elvis Presley, Charles M. Schultz, Heath Ledger, Albert Einstein, Aaron Spelling, John Lennon, Andy Warhol, Marilyn Monroe, Steve McQueen, Paul Newman, James Dean och Marvin Gaye. Sammanlagt drog de in 194 miljoner dollar 2008.
Orsakerna till dödsintresset är allt från att ”titta kändisarna är som vi, de dör också” till att det är skrämmande och väcker nyfikenhet. Så folk kommer att fortsätta att köpa minnessaker, vallfärda till gravar och åka runt och kolla på platser dör den döde befann sig. Döden är det nya svarta.

Kolla nedan (eller här) på alla döda musiker som är saknade.