Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Än en gång håller den brittiska polisen på att undersöka om Brian Jones i Rolling Stones drunknade i en swimmingpool för 40 år sedan. Eller om han mördades.
Den officiella versionen är att Jones drunknade 27 år gammal i sin pool i Hartfield, East Sussex den 2 juli 1969. Orsaken skulle vara sprit och droger. I hans kropp hittades dock inga olagliga substanser utan bara öl, enligt Daily Mail. Den undersökande journalisten Scott Jones har tidigare lämnat in 600 dokument till Sussex-polisen. Han har ägnat fyra år att undersöka gitarristens död.
Hittills har polisen vägrat ta upp fallet igen men nu verkar det vara en omsvängning på gång. Det finns vittnesmål från en sköterska om att vakten Frank Thorogood (som dog 1994) skulle ha hoppat in i poolen och “gjort någonting med Brian”, antagligen handlar det om ett slagsmål. Tydligen har också tre vittnen kunnat lämna brottsplatsen utan att bli förhörda. Verkar oerhört skickligt genomfört…

Kolla nedan (eller här) när Rolling Stones kör You better move on 1964 och en kort intervju med Brian Jones.