Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Demonproducenten Phil Spector, som sitter inne 19 år för mord på skådespelaren Lana Clarkson, mår inte så bra i sin fängelsehåla. Mannen bakom Wall of Sound är inspärrad i Corcoran State Prison i Kalifornien och har enligt sin agent inget att göra. 68-åringen, som skrev hits till Ronettes, Ike & Tina Turner och Righteous Brothers, bor nu på ett par kvadratmeter vilket kan jämföras med slottet på 35 rum som han levde i tidigare, enligt BBC.
Dessutom har han blivit kontaktad i fängelset av massmördaren Charles Manson, som en gång i tiden jobbade med Beach Boys och betraktar Phil Spector som “den störste någonsin”. Spector uppges ha sagt att han tidigare brukade få telefonsamtal från John Lennon och Tina Turner och nu är det Charles Manson som hör av sig. “Vem kunde ha trott det”, ska han ha utbrustit med sin svarta humor.

Här sjunger han med sin grupp Teddy Bears 1958 när de fick en listetta med Spector-låten To know him is to love him.