Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster

It’s not unusual med Tom Jones var listetta 1965 i Storbritannien. Titta på videon här nedan, killen är ju bara för mycket (lägg märke till fingerknäppandet). Och det är väl anledningen till att han fortfarande turnerar. Kolla in hans hemsida, turnéplanen är mer fullspäckat än någon annan artist i världen. Mer än den evigt turnerande Bob Dylan. It’s not unusual är ovanligt nog en glad låt och trots att hans lätt operettaktiga barytonröst fastnade jag för killen. Och det är nog det hurtiga som gör att låten är med i otaliga soundtracks och tv-shower. Eftersom det är en poplåt så är texten per definition inte lika glad, här kommer den ack så vanliga svartsjukan och “det är väl lika bra att dö”-köret:

It’s not unusual to be loved by anyone
It’s not unusual to have fun with anyone
but when I see you hanging about with anyone
It’s not unusual to see me cry,
oh I wanna’ die

I förra veckan kom rapporter om att Tjuren från Wales inte mådde så bra. Han var till och med tvungen att ställa in 7 konserter i USA på grund av bronkit. Förhoppningsvis är han frisk när han kommer till Sverige för spelningarna den 22 september i Globen, Stockholm, 25 september på Löfbergs Lila Arena i Karlstad och den 26 september på Malmö Arena.

Tom Jones har haft hits i snart fem decennier och sålt 100 miljoner album. Efter It’s not unusual fortsatte han med med miljonsäljare som Green green grass of home, Help Yourself, Detroit City, I’m coming home, Help yourself, Delilah, She’s a lady och snyftaren I’ll never fall in love again. Han tog sig an Prince-låten Kiss 1987 vilket gjorde honom stor igen. 1999 sjöng han en duett med Nina Persson på plattan Reload.

Nästa avsnitt: It’s too late med Carole King.

Tidigare artiklar i serien om 60-talet: Beatles, Bobbie Gentry, Little Peggy March, Small Faces, Tages, Shanes, Four Tops, Jefferson Airplane, Troggs, Manfred Mann, Doors, Turtles, Jackson 5, Beatles, Beach Boys, Ronettes, Cat Stevens, Mamas & Papas, Nilsson, Spencer Davis Group, Young Rascals, Mascots., Nancy Sinatra, Kinks. Procol Harum, Sly & The Family Stone, Monkees. Move. Lou Christie. Julie Driscoll, Brian Auger & The Trinity. Sam The Sham And The Pharaohs.. Lemon Pipers. Harper’s Bizarre. Donovan. Peter & Gordon. Cilla Black. Electric Prunes. McCoys. Dustry Springfield. Animals. Klicka här.