Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Tio finalister i fantastiska Britain’s got talent och streetdansgruppen Diversity tog hem alltihop och vann 100 000 pund. Storfavoriten Susan Boyle höll alltså inte till slutet. Men hon lär få skivkontrakt ändå.
Allt började med dansgruppen Flawless som avlöstes av 12-årige Shaheen Jafargholi, som gjort bra ifrån sig tidigare och nu valde The Jacksons Who’s loving you. Juryn var begeistrad. Nästa var 11-årige street-dansaren Aidan Davis som mottogs lite svalare. Ännu en 12-åring ställde sig på scenen, Sallie Lax, som hade med sig morfar John Neill, 76, som sjöng A whole new world. Så var det dags för 10-åriga Hollie Steel, som grät stort i semifinalen och därför fick sjunga två gånger. Men det ordnade sig och juryordföranden Simon Cowell tyckte hon var “fantastisk”.
Komedidansakten Stavros Flatley följde med ytterligare en 13-åring – rena barnkalaset uppenbarligen – och juryns Amanda Holden ville att de skulle vinna. Shaun Smith, hela 17 år, sjöng och till sist världsberömda Susan Boyle, 48, kvinnan som juryn och publiken hånade i början men som nu hyllas unisont överallt. Hon valde I Dreamed A Dream från Les Miserables och trots skriverier om att hon hotat med att hoppa av sjöng hon lika bra som tidigare. Juryns Piers Morgan sa helt frankt: “That to me, has been the greatest performance I have seen in this competition. You should win it.”
Så följde streetdansgruppen Diversity med Perri Luc Kiely, 13 och Mitchell Craske, 12, som lyste mest. Simon Cowell sa:” If I had to give marks tonight that would be the only performance I would give a ten to.” Han fick rätt.
Till sist spelade saxofonisten Julian Smith. Men tv-publiken röstade fram tiomannagruppen Diversity. Kolla här och om tv-bolaget ITV stoppar inslaget, vilket de brukar göra, så klicka här.