Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Jag vet, det går inte att säga åt en missbrukare att skärpa sig. Men när man ser en sådan talang som Amy Winehouse slänga bort sitt liv…Nästan varje dag står det något om hur hon ställer in spelningar och brakar ihop för att inte tala om att hon ser ut att tyna bort och ser allmänt vrålsjuk ut. Nu har blivit sparkad från ett hyllningsalbum till den legendariska producenten Quincy Jones. Han hade, enligt NME, personligen bjudit in den brittiska sångerskan tillsammans med producenten Mark Ronson för att spela in ett spår.

Så varför tröttnade Quincy Jones? Jo, han har väntat över ett år för att hon ska ta sig samman och spela in låten. Mark Ronson konstaterar att “spåret är inte färdiggjort och hon finns inte i närheten”. Istället lades Winehouse in på ett sjukhus i St Lucia för andra gången den här månaden. Det här verkar faktiskt vara värre än Britney och jag vet inte vad som ska få henne på rätt köl igen. Synd på en sådan bra röst. Destruktiviteten är förödande. Och Winehouse som själv dömt ut Britney för ett par år sedan: ”Jag önskar henne lycka till i äktenskapet – hoppas det får henne att undvika studion i framtiden”.

Jag pratade med Amy Winehouse 2004 när hon gick omkring med en mobiltelefon i London och lät speedad men då var ändå allt på väg uppåt. Läs här. Och lyssna sedan när hon sjunger Rehab hos David Letterman i mars 2007 och verkar må förhållandevis bra. Med betoning på förhållandevis. Letterman är ändå imponerad och går fram till henne efter låten. Det gör han bara om han gillar framförandet.