Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Skådespelaren Keira Knightley hjälpte i början av april den brittiska organisationen Women aid att kämpa mot kvinnomisshandel. Hon gjorde en våldsam video, som nu har censurerats och inte får visas i brittisk tv. Hur sjukt som helst. Filmen visar hur hon kommer hem från en inspelning och pojkvännen slår och sparkar henne gång på gång tills en skylt kommer upp med texten ”Isn’t it time someone called cut?” och ” 2 women die from domestic violence every week”.
Reklamfilmen har regisserats av Joe Wright, som också regisserade Knightley i Försoning. I en kommentar på CNN säger Knightley, känd från Skruva den som Beckham och Pirates of the Caribbean-filmerna, att ”vi kanske inte tror att vi känner någon som har upplevt våld i hemmet, men det betyder inte att det inte händer”.
Censorerna tycker ui att videon är för våldsam. De verkar inte fatta någonting. Det är inte videon som är för våldsam utan verkligheten.
Här är videon: