Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster


FOTO: Scanpix Filip & Fredrik fortfarande glada.

Söndagsparty med Filip & Fredrik drog bara 390 000 tittare i går jämfört med 575 000 premiärsöndagen och redan den siffran var låg med tanke på den monumentala hajp som byggts upp. Bara i Kanal 5 drar program som Wipeout, CSI, Färjan, Grey’s anatomy, Deperate housewives och Criminal minds fler tittare än Söndagsparty.
Redan förra söndagen blev jag smått nervös. Visserligen är de i New York men frågan är om man måste skrika hela tiden och gå upp i falsett (jag vet, de brukar göra det, men so what?). Paradoxalt funkade det bäst med Marilyn Manson eftersom han var så lugn att Filip & Fredrik själva gick ner i varv (lite grann i alla fall).
I går var Björn Skifs okej, Thorsten Flinck är som han är och Kevin Bacon spelade. Men det är rörigt och jag tror att flamsigt är ordet. Jag antar att Filip & Fredrik försöker göra en ny sorts talkshow men när allt är så förvirrat och det ser ut som om de hela tiden lyssnar i någon öronsnäcka på vad som ska hända härnäst, så är det lätt att byta kanal. En talkshowvärd behöver inte vara lika lugn som Fredrik Skavlan men något åt det hållet vore ju bra, om nu gästerna är det intressant,a vilket är tveksamt när det gäller Filip & Fredrik. Fortsätter tittarnedgången kan vi ha ett nytt Popcirkus-fiasko framför oss. Bra tänkt med det funkar inte ändå.