Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster


FOTO: SVT Kristian Luuk och Per Sinding-Larsen var bra som programledare.

Popcirkus, 90 minuter live på SVT, inleddes med Jag är en vampyr med Markus Krunegård, anspråkslöst med en akustisk gitarr som växte med full sättning. Publiken på Debaser, Medis sjöng genast med. Följdes av en rolig intervju med Noel Gallagher som hävdade att Popcirkus snott hela konceptet från anrika brittiska musikprogrammet The Tube från 80-talet. Kristian Luuk blir bättre och bättre som intervjuare, tar på Noels hår och berömmer tjockleken, ber honom till sist hälsa till bandet och hans lillebror: ”I won’t do that”, säger Noel truligt.
Nya låtar med Krunegård, intervjuer, tävlingen popkrysset dök upp, A Camp, uppdrag Musikbranschen där Luuk tog reda på om Idol-Johans fans var sjuka på något sätt. Nu förstår jag att Luuk hoppade av Melodifestivalen, han verkar tycka det här är minst lika roligt. Nottee sjöng, Per Sinding-Larsen intervjuade henne och blev svettig på överläppen, som han befarade i en intervju jag gjorde med honom häromdagen. Några inslag till och till sist A Camp med en Bowielåt.
Första halvan av Popcirkus hade ett ordentligt tempo, rena berg- och dalbanan och ett naturligt flöde mellan inslagen. Sedan svajade det ungefär som en långfilm där spänningen mattas av efter ett tag. Men vafan, det här är ju kul, vanlig tv, som Luuk sa. Men att bara 193 000 tittade är ett stort problem. Det behövs betydligt mer för att Popcirkus ska få fortsätta efter de inplanerade tio avsnitten.