Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster


FOTO: Scanpix Jan Malmsjö och Ewa Fröling i Fanny och Alexander.

Häromdagen svarade jag på en tv-fråga om Fanny & Alexander – om den fanns som dvd i den långa fem timmars versionen av Bergmans lysande drama. Tyvärr hittade jag inte vid en snabbgenomgång på nätet just den versionen utan bara den korta varianten. Många mailade till mig, de flesta alldeles julvänligt (utom något undantag som tyckte att man ALLTID ska hinna med allting).
Hur som helst så kan jag nu, tack vare alla uppmärksamma läsare, meddela att den finns på amazon.com eller PlayUSA.com och har getts ut i serien Criterion collection. Annars visas den långa versionen på SVT2 kl 14 på Annandagen. Så titta på Jan Malmsjö som ond biskop och njut av en fantastisk skådespelarinsats.