Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster


FOTO: TV4 Johan Palm levererade i kväll.

Sepideh röstades ut i kväll. Så nu är det bara sju kvar. Även Robin B hängde löst och borde ha åkt ut med huvudet före. Dessutom satt Alice löst, vilket aktualiserar att reglerna borde ändras omedelbart. Svenska folket älskar att rösta ut idoler som kan sjunga och behålla Lars som inte vill vara kvar och gjorde en genomusel parodi idag. Låt tittarna bestämma 50 procent och juryn den andra hälften. Från och med nästa fredag, tack. Det sägs att tjejerna röstar ut tjejer, snacka om att slå mot sig själv. Skit i att Robin har en tjusig lugg, han sjunger inte bra för det.

Så var kvällen:

Tyvärr missade jag början, var och såg nya Bond-filmen (usel, återkommer till det). Hörde inte Robin B, men det brukar ju inte vara mycket att lyssna på. Sepideh gav sig på Carolas Främling och juryn sågade. Pratade med Anders Bagge i veckan (se Söndagsintervjun nu på söndag) och han sa att juryn inte pratar ihop sig. men nog låter det så när det gäller Sepideh.
Kevin sjöng på svenska, Friends gamla Lyssna till ditt hjärta och Anders Bagge var lyrisk, själv tycker jag inte det var något speciellt. Laila Bagge fick tårar i ögonen, börjar bli lite överdrivet i superlativer. Nästan fjantigt. Kevin är lysande men var det här så bra?
Min favorit Alice Svensson valde Shirley Clamps Min kärlek, som hon sjöng till sin nyss avlidne farmor. Lika bra som vanligt, vilket även juryn tyckte liksom gäst-Perrelli.
Snart dags för johan Palm som ger sig på Uggla.

Johan Palm testade Ugglas schlagerfiasko Johnny the rocker. Rösten var stabilare än de senaste veckorna, han höll ton ochg målbrottet var nästan borta. Johan är helt enkelt tillbaka! Du är en stjärna, sa Charlotte Perrelli.
Robin E sjöng Björn Skifs Michelangelo, helt oklanderligt men rätt slätstruket, trots juryns hyllningar.
Anna B satt löst förra veckan och nu när hon sjöng Stad i ljus, Tommy Körbergs bidrag, så hörde man verkligen hennes vuxna röst, vilket kanske inte lockar de som röstar? Juryn tyckte inte att hon levererade.

Sist ut var Lars E, ny look med glasögon. Det börjar verka kärlek, banne mig sjöng han, och det var en slags parodi på Claes-Göran Hedenströms original. Killen vill inte vara med längre, helt enkelt. det ska han heller inte behöva.