Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster


FOTO: Nancy Rosen Graeme Edge, John Lodge och Justin Hayward i Moody Blues.

Pratade med Justin Hayward, frontfigur i The Moody Blues, häromveckan inför spelningen de gjorde i söndags i Stockholm. Han berättade att de spelade med de mest bisarra konstellationer under 60-talet eftersom 4-5 grupper brukade samsas under en kväll.
Vid ett tillfälle turnerade de med Canned Heat och reste runt USA och konstigt nog gillade publiken båda grupperna, trots att de var så olika.
– Vi jobbade också mycket med Jefferson Airplane och gjorde massor av love-ins tillsammans. En gång var Van Morrison med på en spelning så jag frågade när vi skulle på för jag antog att han var huvudartisten. ”Nej, nej, sa managern, ni är huvudattraktionen”, något som Van inte gillade. Han blev faktiskt ordentligt upprörd.
Här är intervjun som var publicerad i gårdagens SvD.