Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster


FOTO: TV4 Mikael Persbrandt i favorittröja.

Mikael Persbrandt i huvudrollen som rättsprofessor Haglund i nya Oskyldigt dömd på TV4. Det kan väl aldrig bli fel, eller? Efter tre avsnitt måste jag säga att det visserligen är lite styltigt och föga överraskande upplösningar när de dömda ständigt frikänns – men ändå är det rätt spännande med en lagom dos moralitet spetsad med Persbr…professor Haglunds kvinnoaffärer.
Persbrandt springer omkring i Guns’n’Roses- och Ramones tröjor och åtminstone Ramones vet jag att han älskar. I avsnitt 2 spelar Tilde de Paula sig själv och trots att det är en cameoroll så ät hon inte bara programledare utan vaknar i Persbr….professor Haglunds säng dagen därpå. Men hon kanske spelar sig själv, som kollegan Lina K precis utbrast.
Bra skådisar överlag med Helena af Sandeberg och Sofia Ledarp i spetsen och gästroller som Marie Richardson och Reuben Sallmander. För att inte tala om gamle favoriten Johan Hedenberg, som slog igenom i Varuhuset för 3000 år sedan.