Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Igår ringde Donovan upp och berättade massor av historier om sina hits Sunshine superman, Hurdy gurdy man och anekdoter om sina poolare i Beatles. 62-åringen är aktuell med en ny dvd om hela sin karriär, en ny platta och en turné nästa år. Här är lite som inte fick plats i dagens SvD-artikel.
Tack vare demonproducenten Rick Rubin (Johnny Cash, Red Hot Chili Peppers, AC/DC) kom Donovan tillbaka med albumet Sutras 1996.
– Han var väldigt betydelsefull och påminde mig om min vän George Harrison. Rick frågade mig om hur man gjorde album på 60-talet och jag svarade ”tre låtar på tre timmar och ett album på en vecka”. Då gör vi så, utbrast Rick. Men det tog tre år, skrattar Donovan.
Saknar du din vän George Harrison?
– Jag tänker på honom ofta men han brukade alltid säga ”Det är bara en illusion, det finns ingen död och inget liv”. Vid ett tillfälle sa han till mig ”illusionen är väldigt stark”.
Här lite från filmen Don’t look back där Donovan spelar och Dylan tittar bort.