Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster

När väckarklockan ringer famlar jag alltid efter P1 och nyhetsblocket. Väl uppe är det Gomorron Sverige på SVT, Nyhetsmorgon på TV4 och Vakna med The Voice på Kanal 5. Nyhetsprogrammen är tyvärr tråkiga i sin ständiga upprepning av nyheterna varje halvtimme, oftast få nya inslag och sedan är det sport, ekonomi och väder, väder, väder. Ofta ett himla tjat om fjällen där det bor få personer men inte ett ljud om Stockholm där de flesta bor. Så då hamnar jag i The voice med Paul Haukka, Jakob Öqvist och Josefin Crafoord. Ibland sveper Carolina Gynning eller någon annan in som gäst och jag blir piggare och piggare. Visserligen diskuterar de trivialiteter men det är rätt skönt med lite smågräl i rutan samtidigt som man gör sig i ordning. Jag vet inte riktigt varför det blir så segt på SVT och TV4, antagligen är det alla upprepningar (även om Jenny Östergren är strålande). Är det något de borde upprepa så är det gäster som var med supertidigt på morgonen då man ligger och sover men de vill väl hellre visa vädret tusen gånger till.