Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster

I
FOTO: Kanal 5 Hela Gossip-girl-gänget

I går handlade Gossip girl om debutantbalen och Serenas intriganta mormor som en representant för överklassens diskreta charm. Serien, som bygger på böckerna om Gossip girl av författaren Cecily von Ziegesar, är redan något tillrättalagda men trots det har de ansvariga för tv-versionen bestämt sig för att förändra en del karaktärer. Dans pappa är i boken en gråsprängd hippie med stripigt, grått hår i hästsvans som mest lagar mat och är allmänt sunkig. I tv-rutan är han mörkhårig, rätt ung, snygg med tredagagsstubb. Dottern Jenny beskrivs i boken ständigt som en 16-åring med stora bröst och generös urringning, något som tv-serien tonat ner, kanske för att de är naturliga utan silikoninlägg. Nates ständiga jointrökande har vi inte heller sett mycket av hittills. Förutom detta är den stora skillnaden är att böckerna är mer bitska och lite mer vågade medan serien tonar ner och slätar ut. Annars får ordet shoppingeberoende en ny innebörd när man läser följande avsnitt ur Gossip girl-boken ”Bara i din fantasi”: ”Blair gled i klänningen med huvudet först. Chiffongen var mjuk och lätt som vispgrädde och hon darrade när den föll ner på kroppen.” Ja, sedan köpte hon bröllopsklänningen för ett par hundratusen fast hon inte ens hade en tanke på att gifta sig.