Annons

Kalifornienbloggen

Erik Augustin Palm

Erik Augustin Palm

Det är från ett grönskande och vårrusigt San Francisco som Kalifornienbloggen tackar för sig. Andra åtaganden och tiden de kräver har gjort att det här nu blir ett relativt kortlivat projekt. För undertecknad har det dock varit skoj att i ett par månader belysa delar av Kalifornien och dess kulturliv som sträcker sig utanför mittfåran och den bild av delstaten som i först hand projiceras i media. Södra Kalifornien har fått ge plats åt norra. Hollywood har fått ge plats åt mer ickeetablerade aktörer. Ambitionen har varit att lyfta fram bitar från olika aspekter av områdets sub- och populärkulturella flora. Förhoppningsvis har allt flutit samman till en på sina håll intressant bloggfärd genom den mest progressiva amerikanska delstaten. Denna skribent fortsätter som frilansande medarbetare inom kultur och nöje i Svenska Dagbladet, men då i helt och hållet obloggad form.

Om man vill fortsätta att spana in den livliga alternativmusikscenen i The Bay Area i en bloggkontext, rekommenderas den utmärkta sajten The Bay Bridged – som så sent som igår blev utnämnd till San Franciscos bästa musikblogg 2010 av nöjestidningen SF Weekly. Filmscenen i NorCal bevakas i sin tur flitigt av San Francisco Film Society’s eget onlinemagasin SF360.org (där bl.a. undertecknad har medverkat). För en kvalificerad inblick i regionens konstvärld är SF MOMA:s egen konstblogg Open Space värd en kontinuerlig koll. Och den kanske vassaste lokala podcasten om litteratur kommer inte oväntat från City Lights Bookstore.

Som avslutning, en kort vårbetraktelse av San Francisco filmad av Carlos Baena, med musik av Boards of Canada:

Tack och hej från The Bay!