Annons

Kalifornienbloggen

Erik Augustin Palm

Erik Augustin Palm

Åter hemma i SF efter en jobbhelg i Los Angeles, med bilfärder längs till synes eviga boulevarder och parkeringsplatser med prunkande urkraftsgrönska intill. Sådana här korta LA-besök – i synnerhet när man tar sig mellan flera olika stadsdelar under loppet av en dag – landar oftast i medvetandet som en spräcklig, suggestiv mosaik. Lördagen spenderades i bland annat Beverly Hills, Westwood, Echo Park och Los Feliz. Schwoosch, bara. Det hela blir till en ganska vacker röra och när man kommer upp igen till det mer överskådliga San Francisco, kan det lätt förefalla som att man varit med om en sorts hyperurban dagdröm. Ovan är två fina videobetraktelser av änglarnas stad – filmade av Jesse Salto och Clark Vogeler, som fångar en del av den där besynnerliga känslan (med musik av The Arcade Fire och Erik Satie).