Annons

Henrikssons USA

Karin Henriksson

Karin Henriksson

NEWPORT NEWS Två goda vänner som startade sajten Isidewith.com för att erbjuda bakgrundsinformation om valet har satt ihop följande quiz:

http://www.isidewith.com/presidential-election-quiz

Nästan 5 miljoner har deltagit, uppger de, så testa själv om dina åsikter stämmer överens med demokraten Barack Obama eller republikanen Mitt Romney.

————

Och, apropå val, ni kära läsare som uppskattar SvD har chansen att visa det… En av mina favoritkolleger, Jonas Fröberg i Näringslivsredaktionen, och jag har utsetts till finalister i tidningen Resumés journalisttävling Guldkrattan. På sant amerikanskt vis mobiliserar jag: ”I’m asking for your vote” (eller: Vote early. Vote often). Så om ni har en stund över och tror på vikten av seriös utrikesbevakning och en framtid för dagspressen:

http://www.resume.se/nyheter/media/2012/11/01/de-kan-vinna-guldkrattan/

———–

Är ”on the campaign trail”.

Fick syn på den här affischen i en näröppetbutik på landsbygden i Virginia.

Expediten berättade att folk brukar välja olika muggar olika dagar för att ingen ska kunna misstänka var de står politiskt. Själv hade hon inte bestämt sig. Hon tillhör alltså gruppen ”undecideds”. Och, jodå, hon har studerat de olika kandidaternas program. Men när tänker du bestämma dig och vad är det som kommer att avgöra? frågade jag.

– Det får jag se på tisdag, skrattade hon.

Det ska fan vara opinionsmätare (eller kandidat…) tänkte jag.

Om bloggen

Karin Henriksson är SvD:s korrespondent i Washington sedan 1992.

Dessförinnan arbetade hon på många olika redaktioner i Stockholm samt i Bryssel och frilansade från USA åren 1987-92.
Det bästa med USA-jobbet är variationen, tycker Karin, med allt från stora världsnyheter till små kulturhändelser. Den som är intresserad av samhälle och politik kan inte önska sig något bättre än att bo i supermaktens huvudstad.


Utöver jobbet ägnar sig Karin åt litteratur, film, matlagning och uppskattar särskilt mångfalden och den vidunderliga naturen i USA.

Karin Henriksson har skrivit fyra böcker:
Jag kan inte sova (2007)
USA - så funkar det (2008)
En droppe svart blod (2013)
Reagan - En kontroversiell ikon (2015)

Bloggen handlar om presidentvalet, om debatten, om sakfrågorna, om väljarna och om knäppa saker som ständigt poppar upp i amerikansk politik.