Annons

Henrikssons USA

Karin Henriksson

Karin Henriksson

WASHINGTON En del av New Yorks botaniska trädgård har förvandlats till Casa Azul i Coyoacán – alltså konstnärinnan Frida Kahlos hem i en fortfarande fridfull stadsdel i Mexico City.

I utställningen som kallas Frida Kahlo: Art. Garden. Life i det stora växthuset Haupt Conservatory har man återskapat den mexikanska floran med utgångspunkt från Kahlos målningar. 14 av dem ingår i utställningen, däribland Självporträtt med törnhalsband och kolibri. Pågår till 1 november.

Lite knöligt att ta sig till New York Botanical Garden med kollektivtrafiken men det går och är som man säger värt resan. Det är för övrigt en resa till det blå huset där Kahlo tidvis levde tillsammans med Diego Rivera också.

Mer om utställningen här i resetidningen Travel & Leisure.

 

Om bloggen

Karin Henriksson är SvD:s korrespondent i Washington sedan 1992.

Dessförinnan arbetade hon på många olika redaktioner i Stockholm samt i Bryssel och frilansade från USA åren 1987-92.
Det bästa med USA-jobbet är variationen, tycker Karin, med allt från stora världsnyheter till små kulturhändelser. Den som är intresserad av samhälle och politik kan inte önska sig något bättre än att bo i supermaktens huvudstad.


Utöver jobbet ägnar sig Karin åt litteratur, film, matlagning och uppskattar särskilt mångfalden och den vidunderliga naturen i USA.

Karin Henriksson har skrivit fyra böcker:
Jag kan inte sova (2007)
USA - så funkar det (2008)
En droppe svart blod (2013)
Reagan - En kontroversiell ikon (2015)

Bloggen handlar om presidentvalet, om debatten, om sakfrågorna, om väljarna och om knäppa saker som ständigt poppar upp i amerikansk politik.