Annons

Henrikssons USA

Karin Henriksson

Karin Henriksson

CHARLOTTE På begäran, höll jag på att säga.

Här är några länkar till tyckare som inte instämmer med vad Bill Clinton sa i sitt tal på onsdagskvällen – och varnar för en andra period med Barack Obama.

Först Michael Barone som menar i The Real Clear Politics att Obama hindras både av sitt eget usla presidentskap och av allmän nedgång för demokraterna, Obama Hobbled by Record, Slumping Democratic Brand.

Sedan Jeffrey H Andersons påpekande i The Weekly Standard-bloggen att Clintons och Obamas huvudräkning inte stämmer övernens, i The 4.352 Trillion Dollar Difference Between Obama & Clinton.

Och Matt Welch i Reason om fantasivärlden demokraterna lever i, Denialist Democrats.

Och på morgonen lanserade republikanerna, via RNC, en ny tv-reklam, istället för Clint Eastwoods tomma stol sitter en pappfigur av Barack Obama mitt emot den unga vackra kvinnan som är besviken på honom.

YouTube Preview Image

 

Om bloggen

Karin Henriksson är SvD:s korrespondent i Washington sedan 1992.

Dessförinnan arbetade hon på många olika redaktioner i Stockholm samt i Bryssel och frilansade från USA åren 1987-92.
Det bästa med USA-jobbet är variationen, tycker Karin, med allt från stora världsnyheter till små kulturhändelser. Den som är intresserad av samhälle och politik kan inte önska sig något bättre än att bo i supermaktens huvudstad.


Utöver jobbet ägnar sig Karin åt litteratur, film, matlagning och uppskattar särskilt mångfalden och den vidunderliga naturen i USA.

Karin Henriksson har skrivit fyra böcker:
Jag kan inte sova (2007)
USA - så funkar det (2008)
En droppe svart blod (2013)
Reagan - En kontroversiell ikon (2015)

Bloggen handlar om presidentvalet, om debatten, om sakfrågorna, om väljarna och om knäppa saker som ständigt poppar upp i amerikansk politik.