Annons

Henrikssons USA

Karin Henriksson

Karin Henriksson

TAMPA Var passar du in? Ja, kolla själv. Nyhetsprogrammet Newshour och opinionsinstitutet Pew Research Center har tagit initiativ till The Political Party Test med 12 frågor.
Länk till frågorna här.
Chefen för Pew, Andrew Kohut, står bakom många intressanta opinionsmätningar och är en klok och insiktsfull gäst i Newshour, här senaste gången, i sändningen i måndags kväll.
Rubriker just nu på Pews hemsida:
– Ja, de rika är annorlunda (55 procent tror att de är girigare än vanligt folk).
– Större intresse för republikanska partiprogrammet än Mitt Romneys tal.
– Dagens siffra – 42 – procent av oberoende väljare som anser att Romneys beslut att välja Paul Ryan till vicepresidentkandidat var ”ok” eller ”dåligt”, men de är mer negativa till demokratiske vicepresidenten Joe Biden.

Om bloggen

Karin Henriksson är SvD:s korrespondent i Washington sedan 1992.

Dessförinnan arbetade hon på många olika redaktioner i Stockholm samt i Bryssel och frilansade från USA åren 1987-92.
Det bästa med USA-jobbet är variationen, tycker Karin, med allt från stora världsnyheter till små kulturhändelser. Den som är intresserad av samhälle och politik kan inte önska sig något bättre än att bo i supermaktens huvudstad.


Utöver jobbet ägnar sig Karin åt litteratur, film, matlagning och uppskattar särskilt mångfalden och den vidunderliga naturen i USA.

Karin Henriksson har skrivit fyra böcker:
Jag kan inte sova (2007)
USA - så funkar det (2008)
En droppe svart blod (2013)
Reagan - En kontroversiell ikon (2015)

Bloggen handlar om presidentvalet, om debatten, om sakfrågorna, om väljarna och om knäppa saker som ständigt poppar upp i amerikansk politik.