Annons

Henrikssons USA

Karin Henriksson

Karin Henriksson

TAMPA Konventdeltagarna fick ju ledigt större delen av måndagen och ösregnet i stormen Isaacs spår kanske gjorde att biografmörkret tedde sig lockande.

Och, vilken film skulle passa republikanerna bättre än dokumentären 2016: Obama’s America, i regi av Dinesh D’Souza som också skrivit böckerna filmen bygger på. Visades på sex biografer i Tampa-området. Filmbolaget sammanfattar:

– Immersed in exotic locales across four continents, best selling author Dinesh D’Souza races against time to find answers to Obama’s past and reveal where America will be in 2016. During this journey he discovers how Hope and Change became radically misunderstood, and identifies new flashpoints for hot wars in mankind’s greatest struggle. The journey moves quickly over the arc of the old colonial empires, into America’s empire of liberty, and we see the unfolding realignment of nations and the shape of the global future.

YouTube Preview Image

I helgen kom den på sjunde plats på listan över mest sedda filmer, enligt denna blogg i NPR, där det även finns en intervju med producenten Gerald Molen som noterar att Michael Moore ju haft framgångar med sina dokumentärer.

Om bloggen

Karin Henriksson är SvD:s korrespondent i Washington sedan 1992.

Dessförinnan arbetade hon på många olika redaktioner i Stockholm samt i Bryssel och frilansade från USA åren 1987-92.
Det bästa med USA-jobbet är variationen, tycker Karin, med allt från stora världsnyheter till små kulturhändelser. Den som är intresserad av samhälle och politik kan inte önska sig något bättre än att bo i supermaktens huvudstad.


Utöver jobbet ägnar sig Karin åt litteratur, film, matlagning och uppskattar särskilt mångfalden och den vidunderliga naturen i USA.

Karin Henriksson har skrivit fyra böcker:
Jag kan inte sova (2007)
USA - så funkar det (2008)
En droppe svart blod (2013)
Reagan - En kontroversiell ikon (2015)

Bloggen handlar om presidentvalet, om debatten, om sakfrågorna, om väljarna och om knäppa saker som ständigt poppar upp i amerikansk politik.