Annons

VM-bloggen

Johanna Garå

Johanna Garå

Idag har jag åter varit i Potchefstroom, denna sömniga håla 90 minuters bilfärd utanför Johannesburg där Spanien har valt att lägga sin bas.

Jag trodde att jag skulle få träffa Xavi för ett exklusivt snack men fick nöja mig med Andrés Iniesta. Jag var först på väg att ställa till en scen men lugnade mig och plockade fram min, vid det här laget välkända, diktafon.

”Andresito”, som förstås prenumererar på Svenska Dagbladet, var lika vänlig som han ser ut. Jag frågade honom om läget inför semin mot Tyskland men också förstås om Zlatan Ibrahimovics vara eller icke vara i Barcelona. Resultatet får ni läsa i onsdagstidningen.

"Johanna, du kunde väl i alla fall ha fixat håret! Inte okej..."

Imorgon bär det av till Durban, både för mig och Iniesta. Men medan han flyger flygplan så kommer jag åka bil i fem-sex timmar.

Avfärd för mig blir antingen klockan 06:00 eller 09:00. Allt hänger på om TV4:s eminenta team Brolin&Fuxin (som jag än en gång snålåker med) måste hinna fram till presskonferensen med Vicente del Bosque klockan 13:00 eller inte. Beslut tas först i natt men Anna sitter i detta nu och analyserar alternativen.

"Stör mig inte! Jag jobbar."