Annons

VM-bloggen

Johanna Garå

Johanna Garå

Jag hade en (mycket originell…inte) idé om att göra en  enkät inför semifinalerna med journalister från de fyra olika länderna.

Det blev inget av idén men jag hann i alla fall snacka med lite tyska kollegor. Vill ni höra vad hårde Hardy Hasselbruch, på Kicker Football Magazine, hade att säga? Kör i vind!

"Hardy Hasselbruch var namnet."

"Hardy Hasselbruch var namnet."

”Jag tror att Spanien kommer vinna semin i Durban. Tyskarna har komplex som föddes i EM-finalen, och dessa tvivel lever kvar i deras huvuden. Laget nådde sin topp mot Argentina, medan spanjorerna kan höja sig ytterligare. Xavi och Iniesta var inte särskilt bra mot Paraguay, de kommer nå sin formtopp mot slutet av turneringen. Och Spanien har VM:s bästa anfallare i David Villa, som är snabb och gör många mål.”

Vilket lag vinner VM, Hardy?
”Svårt att säga för det holländska laget har bra anfallare men svagt försvar. Mathijsen och Ooijer är inte bra nog för att vinna VM. Ett bra anfall vinner matcher, ett bra försvar vinner turneringar. Därför tror jag att Spanien vinner alltihop. De är bra både framåt och bakåt

Vad tror folk hemma i Tyskland som lagets chanser?
”Alla är optimistiska, som de var för fyra år sedan. Ingen förväntade sig att det här laget, utan Ballack, skulle gå så långt. Men det har blivit starkare utan honom. Det vore bäst om han slutade helt i landslaget. Vi har fått fram ett ungt lag med mycket talang. De är mentalt mycket starka, de tänker inte så mycket vad som kan ske i framtiden. De är bara glada över att få spela fotboll.”

Alla kollegor har talat så väl om Durban.

”Det är Medelhavsklimat! Soligt och varmt.”

”Jag har badat.”

”Det är jättevackert!”

Grått, grått, grått. Men jag ser i alla fall den fina arenan från mitt fönster.

Grått, grått, grått. Men jag ser i alla fall den fina arenan från mitt fönster.

Vad har jag då för känsla inför kvällens match?

Jag tror, till skillnad från hårde Hardy, att Tyskland vinner ganska enkelt – om inte Spanien höjer sig några snäpp. Det är egentligen otroligt att de har tagit sig till semi utan att spela riktigt bra någon hel match. Jag ser framför mig hur Carles Puyol går bort sig gång på gång mot de snabba tyskarna. Slutresultat: 3–1.

Alltså får Schweinsteiger revansch för det här.

Oraklet Paul tror däremot på Spanien.

Här kan ni för övrigt läsa snacket med Iniesta under rubriken ”Hoppas Zlatan stannar hos oss”.