Annons

VM-bloggen

Johanna Garå

Johanna Garå

Jag har haft en riktigt bra dag idag. Jag tog lite bilder för att ni skulle kunna hänga med på utflykten. (Klicka på bilderna för att göra dem större.)

Vår minibuss (jag snålåkte med ESPN) anlände till Potchefstroom i god tid före Spaniens träning. Vi hann alltså ta en kaffe på detta söta lilla kafé.

Långt från Joburgs hets.

Tjejen till vänster var inte med oss – även om killarna hade önskat det.

Man kan fundera på varför Spanien valt att lägga sin bas i denna sömniga lilla universitetsstad, som domineras av afrikaaner. Det var verkligen totaldött. De spanska journalisterna kommer dö av tristess. Kanske var det anledningen…

Laget bor och tränar på universitetsområdet. De har cirka 100 meter att gå från hotellet till den fina träningsplanen.

Idag var det inte så många fans på plats (det kom fler efter fotot tagits) men desto fler journalister. Lite tråkigt att inte Iker Casillas flickvän var på plats. Sara Carbonero jobbar för Tele Cinco och har sagt att hon inte ser några problem med att följa det spanska landslaget. Det ska bli kul att se den första intervjun hon gör med sin pojkvän…

Inga vuvuzelas = himmelriket.

Stretch i ring.

Iniesta (här med Hierro) var inte med på slutet.

Helt klart fler murvlar nu än på EM 2008.

Det fanns en mixad zon men den var endast för journalister som redan hade bokat intervjutid med spelare.

For da ladies.

Mer ögongodis.

Fábregas och Llorente snackade på presskonferensen. Arsenalspelaren sa att han  inte har några problem med att vara bänknötare – ”det finns så himla många bra spelare i det här laget” – men vi frågade oss efteråt: finns det något annat landslag i världen där han inte skulle få starta?

Och när spelarna stuckit kom så stunden vi hade väntat på, stunden vi hade hört talas om men inte vågat tro var sann.

Vissa svenskor mölade i sig...

Det dukades upp med lufttorkad skinka och chorizo från Spanien. Och om strupen blev torr fanns en stor kyl fylld med sponsoröl att tillgå (som ni kanske såg i det förra inlägget.)

Nu är jag tillbaka i Joburg och ska skriva ihop lite intryck från dagen för ett reportage till onsdagstidning. Då spelar Spanien mot Schweiz i Durban.

Hörs imorgon!