Annons

Cykelbloggen

Erica Treijs

Erica Treijs

IMG_1175

Varje trampad kilometer innebär en besparing på 1,40 kronor. Det enligt Stefan Gössling, professor i humanekologi vid Lunds universitet, skriver Expressen. Även Svenska Dagbladet har tidigare uppmärksammat bilar som förlustaffärer och cyklar som vinstmaskiner.

Hela samhället bidrar till bilturens totala kostnader, bland annat i form av luftföroreningar, trängsel, klimatförändringar och negativa hälsoeffekter. För varje kilometer som cyklas, tjänar samhället ungefär 1,40 kronor – mycket på grund av cykelns positiva hälsoeffekter. Varje kilometer bilkörning kostar i stället samhället 1,50 kronor.

Att ta tvåhjulingen kan alltså kallas för win-win. Se nu till att sprida detta i kommunerna så att de satsar på fler och bättre cykelvägar – som dessutom underhålls.

Om bloggen


I sommar ska jag cykla till Paris med Team Rynkeby för att samla in pengar till Barncancerfonden.
Men tills dess kommer den här bloggen att berätta den osminkade sanningen om träningens med- och motgångar.
Men också om prylar, mat och motionslopp.

Häng med, häng på!