Annons

Cykelbloggen

Erica Treijs

Erica Treijs

Skärmavbild 2015-05-06 kl. 16.35.05

På lördag är det dags för Skandisloppet – 16,7 mil i och kring Uppsala. Borde vara platt. Uppsalaslätten ger förhoppningar om det. Jag ska köra med Fredrikshof Brostugan och hoppas på fin klungkörning genom ett regnfritt Uppland. Nästan 17 mil känns sjukt långt. Det är ju fortfarande tidigt på säsongen. Men vi har ingen direkt brådska i mitt lag, utan siktar på ett rullsnitt kring 29 km/h. Borde gå fint.

I går körde jag tre mil tillsammans med laget som sedan valde att vända hemåt. Jag stretade på fem mil ytterligare eftersom jag behöver mängdträning just nu. Försöker mig på två pass över tio mil per vecka och dessutom två träningar med fokus på backe och/eller  intervaller. Närmar mig 150 körda mil i år och det går långsamt bättre. Märker främst att jag inte behöver vara så rädd för att bli riktigt trött i en uppförsbacke, eftersom det nu går ganska fort att återhämta sig. Kvinnor kan.

Även Team Rynkeby Täby kommer att köra Skandisloppet, men har valt den mer modesta sträckan 8,5 mil. Detta för att också ha tid att samla in pengar åt Barncancerfonden. Se till att skänka en slant!

Ses vi i helgen? Jag startar 08.30!

Analog ruttplanering. Med Mattias Fyrenius och Jan Schiratzki.

Analog ruttplanering. Med Mattias Fyrenius och Jan Schiratzki.

 

Om bloggen


I sommar ska jag cykla till Paris med Team Rynkeby för att samla in pengar till Barncancerfonden.
Men tills dess kommer den här bloggen att berätta den osminkade sanningen om träningens med- och motgångar.
Men också om prylar, mat och motionslopp.

Häng med, häng på!