Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Lagom till nyårsskumpan är några personer, händelser och produkter som fick oss att snacka skönhet under året.

1. Årets skönhetsslagsmål

Mor och dotter Bettencourt , arvtagare till skönhetsimperiet L’Oréal, har kommit överens och lagt ned stämningar. Därmed är den dyraste familjefejden på länge, som får Dynastin att verka som rena dagiset, alltså löst.

Alexis, släng dig i väggen

2. Årets stjärnsmäll

Justin Bieber, killen som är känd för att vara känd (jag erkänner, jag var tvungen att googla honom för att kolla vad han egentligen gör) lanserar sitt eget nagellack och sin parfym. Det slutgiltiga beviset på att kändisdofterna nått botten är kanske att man numera verkar få parfymkontrakt framför skiv-dito. Hans doft kommer säkert bli en bästsäljare, tillsammans med en rad dokusåpadofter som skrämmande nog toppar listorna både här och i övriga världen. Ungefär lika lockande som vägglöss på Waldorf-Astoria.

3. Årets dalande stjärna

Stjärnprodukten tappar sin glans. Nåja, nu ska vi inte överdriva. Men de ikoniska produkterna i makeupkollektionerna har minskat lite i lyster. Vi hittar en produkt, en nyans som blir måste ha, oavsett vad skönhetsföretagen pushar för. Samtidigt kommer det varje säsong en ny produkt vi inte visste att vi ville ha. Så nästa säsong kommer vi att springa benen av oss för Chanels nya nagellack.  (Psst, Black Pearl kommer på disk om några veckor) Och Dior släpper en åtråvärd palett. Igen.

4. Årets skönhetsord

Störst är nageltekniken som blev ett verb. Att minxa naglarna har blivit synonymt med att ha metallicblanka naglar, ouppnåeligt med lack allena. Både enklare och roligare att säga än soak off-gel-tekniken som seglar upp som mer diskret och sofistikerat manikyralternativ.

5. Årets färgstarkaste

Just när det bleka började slå igenom på allvar – och solarierna slog igen – gjorde en liten enklav på USA:s östkust sitt yttersta för att bättra på brännan. Rör inte mitt solarium, verkade vara Jersey Shore-deltagarnas motto. Eller som förbrödrande syssla – träna, sola, supa. Lilla Snooki visade upp sin hårdbrända nuna lite varstans och kvittrade sitt stöd för John McCain, som något bisarrt lovade att inte beskatta solande. Men i Sverige plockas solbäddarna obevekligt bort, SATS såväl som Stockholms stad har kastat ut dem. Bra där.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här
Fler bloggar