Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Bra att ha när man ska vara med på tv:

Hårsprej att hålla bångstyriga och flygiga hårstrån på plats. Min favorit är Lernberger Stafsing, som ger rejäl stadga och dessutom doftar gott (vilket inte är självklart).

Puder för att dämpa blänk. Sisley Phyto-poudre compacte har den snyggaste leopardfläckiga dosan och ett mycket finfördelat pressat puder som ser naturligt ut. Lyckades dock rodna igenom, misstänker jag.

Läppstift Rouge Coco i Mademoiselle från Chanel är läppstiftets lilla svarta, alltid rätt. Snygg är även om man mumlar.

Mascara som sitter, no matter what. Djv Beautinizer volume lash kan vara lite meckigt att få på snyggt, men håller sig kvar tills man tvättar av det med 38-gradigt vatten.

Passar även på andra ställen än i tv förstås, där man förväntas svetta, stamma och gråta (jag lyckades undvika det sistnämnda). Om man vill ta tillfället i akt att fria, till exempel. Fast känns det inte 1800-tal att kvinnor förväntas hålla sig till en dag vart fjärde år? Fria på, säger jag. Varför inte imorgon?

 

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här