Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Igår träffade jag en idol, Odile Gilbert. Hon är inte bara catwalkens drottning när det gäller hår – det var hon som målade modellernas benor i guld hos Chanel för några säsonger sedan, en look som sedan kopierats och tolkats flera gånger, senast på V Ave Shoe Repairs höstvisning och hon har gjort hattar av hår och de mest intrikata uppsättningar.

Hon  har även gjort en hel del ikoniska (och jag använder inte ordet ofta) bilder för bland annat Vogue och jobbat med alla stora fotografer. De allra bästa bilderna är samlat i en bok, Her Style, som numera står på min måste-ha-lista.

Enligt Odile är en uppdaterad version på g, men det kan ta tid…

Helena Christensen i gyllene flätor

Linda Evangelista med lysande och glimrande huvudbonad

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här