Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

För några veckor sedan var jag inbjuden till Ecco Walk in Style Award i Köpenhamn. Det bjöds på skovisning. Kronprinsessan Mary delade ut priset till Hadessah de Boer för hennes insats för flyktingar i världen. Jag fick en pratstund med galans värd, hudvårdskungen Ole Henriksen. Vilket energiknippe och vilken inspirationskälla!

Bland andra Ole, Hadessah de Boer, kronprinsessan Mary och svenska designern Bea Szenfeld i gladaste vintagegult.


Flera av de snyggaste modellerna är s k showpieces och förmodligen inte kommer i produktion. Håll tummarna att de gör det!

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här