Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Efter tre roliga år på svd.se och nästan fyra i papperstidningen är det dags att säga hejdå, eller snarare au revoir. I maj går jag tillbaka till ELLE och håller ställningarna när min kära kollega Carin Hellman ägnar sig åt sin kommande produktion, så att säga. På elle.se kommer jag också att blogga och så kan ni förstås följa mig på Twitter.

Vill du nå mig för att boka föreläsningar, tipsa om spännande nyheter, fråga om bästa parfymen att spela krocket i eller bara prata skönhet i allmänhet når du mig fortfarande på adressen där nere till höger eller hedvig/snabela/vonmentzer/punkt/se.

Foto: Anna Huerta Makeup: Mia Högfeldt

Skönhet är så mycket, men det är inte en mall, inte måsten (ja, förutom solskydd då) eller begränsningar.  Skönhet handlar om att vara sinnlig, att njuta och att nyfiket upptäcka och utforska färger, former, dofter, ytor och konsistenser. Det handlar om att göra det bästa av det man har och att ha kul medan man gör det.  Som den fantastiske frisören och store tatuerade skotten Malcolm Edwards sa när jag träffade honom häromdagen:

“If you have a big arse, learn to shake it well.”


Ingen skakade som Marilyn Monroe i I hetaste laget

Så skaka, skaka och ha skoj, så ses vi snart igen!

Tack för den här tiden!

Hedvig

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här
Fler bloggar