Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

På tal om hårlängder – och mer lär det bli längre fram – så har en blivande prinsessas hår varit i fokus under veckan.

Knappt hade de unga, kungliga tu (Kate och William, för er som lyckats missa det) eklaterat sin förlovning förrän synpunkterna på i princip allt som har med paret att göra, stått som spön i backen.

Den pensionerade designern Valentino har även han tyckt till. Kate har enligt honom för långt hår för att vara prinsessa och måste göra något åt det. Det är mycket viktigt, lägger han till. Detta kommer från en sjuttioåttaåring som fortfarande inte behärskar brun utan sol.

Men ni kan sova lugnt, herr Garavani. Tids nog kommer den unga Kate att ersättas av den polerade prinsessan Catherine, med alldeles lagom långt hår, måttlig mejk och välsydda klänningar.

Mycket och lite hår

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här