Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

colorrun1

Vill du persa är The Color Run knappast loppet för dig. Men vill du maximalt roligt och dessutom bli täckt av regnbågens alla färger – då är det här grejen för dig! Du kan jogga, gå, krypa eller hjula längs banan, du bestämmer! Foto: Jens Skovgaard/The Color Run.

Nu är det tävlingsdags igen! Och den här gången finns det riktigt fina priser i vinstpotten. Fem personer har nämligen chansen att vinna två startplatser i tävlingen The Color Run, som går av stapeln i Stockholm den 23 maj. Förra året deltog 6 000 stockholmare i loppet, där man tar sig fram längs den fem kilometer långa banan och samtidigt pudras med färgat majsmjöl. Vill du läsa mer om loppet, färgen och så vidare, kolla här

Om du vill ha chansen att vinna en startplats åt dig och en vän vill jag att du besvarar följande tävlingsfråga:

Vilket år ägde världens första The Color Run rum?

Ditt svar mejlar du tillsammans med namn och adress samt en kort, slagkraftig motivation om varför just du och din vän ska vinna (max 200 tecken inklusive blanksteg) till spring@svd.se. Ange ”The Color Run” i mejlets ämnesrad. Tävlingen pågår till och med tisdagen den 12 maj kl 23.59. Stort lycka till!

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv