Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

palten2

2013 sprang och paddlade Kristina Paltén från Turkiet hem till Sverige tillsammans med vännen Carina Borén. Foto: Carina Borén.

”Inte bara att jag har träffat en karl efter 12 år som singel, han har ju också tre barn som är 17, 15 och 9 år gamla. Jag har inga barn och är inte van vid det så det här föranleder en massa roliga och spännande situationer. Där har jag haft mycket nytta av ultralöpningen, att gå utanför komfortzonen är otäckt men jag vet att det kommer att hända en massa saker som i slutänden är positivt för mig.”

Hon har sprungit från Turkiet hem till Sverige, satt världsrekord i 12 och 48 timmar löpbandslöpning och ska i höst korsa Iran i löparskorna. Kristina Paltén har haft en omtumlande resa från introvert Pitebo till rikskänd äventyrare. Men hennes livs utmaning äger rum på hemmaplan, där hon efter flera år som singel nu har blivit sambo och fått tre bonusbarn. Jag kan utlova ett öppet, ärligt och engagerande snack om löpning, livet och allt däremellan. Lyssna direkt i spelaren nedan eller genom att följa någon av de två länkarna:

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv