Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

fusionpetra

En av mina stora inspirationskällor, ”Biggest Loser”-Emma, utmanade mig att fylla i följande lista. Klart jag vill göra det!

1. Vilken typ av löpare är du?
Jag är en före detta antilöpare med en del traumatiska minnen från idrotten under skoltiden som 33 år gammal fann sporten och blev fast. Jag skulle beskriva mig som en glad motionär som tycker att det är kul att utmana mig själv då och då.

2. Hur länge har du löpt?
Sedan december 2009.

3. Hur mycket löper du per vecka?
Det varierar väldigt mycket, men i snitt tre-fyra gånger i veckan – ibland mer.

4. Vilket är ditt “feelgood” tempo?
Omkring 6:00-6:20 min/km.

5. Vad måste du ha med dig på ett pass?
Gärna ett par kompressionstights som klämmer åt så där skönt, ett lagom tight linne och ett par bra skor. Just nu springer jag mest i Adidas Energy Boost samt Asics DS Trainer. Mobilen och hemycklarna följer med i en liten midjeväska. Min mp3-spelare måste också följa med.

6. Varför springer du?
Det är det mest tidseffektiva sättet att bli snygg naken på.

7. Har du någon gång ljugit för att få springa?
Nej, aldrig.

8. Hur ofta köper du löparskor?
Får en hel del testskor så jag handlar inte löparskor så ofta. Senast köpte jag ett par Nike Flyknit One.

9. Var/hur handlar du din löputrustning?
Mest blir det diverse onlinebutiker, som Start Fitness och Wiggle.

10. Dygnets bästa springtid?
Tidig förmiddag, efter frukost. Har mycket svårt att ta mig ut på morgonpass så av den anledningen sker det inte särskilt ofta.

11. Hur ofta tävlar du?
Under de år jag har bloggat om löpning har det blivit mängder av lopp. Just nu känner jag att jag behöver en paus från tävlandet, så jag har medvetet dragit ner en hel del på just detta.

12. Vilken är favoritdistansen?
Utan tvekan halvmaraton!

13. Har du ett mantra som du rabblar i huvudet när du blir trött?
Jag försöker flytta fokus från trötthetskänslorna till att gå igenom hela kroppen och fråga mig själv var jag egentligen är trött. Oftast blir svaret att jag inte är särskilt trött och då är det ju bara att köra på.

14. Springer du helst i grupp eller ensam?
Beror på. Tidigare sprang jag alla intervallpass i grupp men nu börjar jag tycka att det är skönt att även springa dessa pass på egen hand.

15. Hur återställer du dig efter ett långpass?
Resorb, yoghurt samt lite torkad frukt eller godis.

16. Vilken snabbhetsträning föredrar du?
Tusingar och tvåhundringar!

17. Vilket lopp drömmer du om att springa?
Maran i New York skulle jag gärna springa någon gång.

18. Vilken kändis skulle du helst vilja springa med?
Svårt! Men ”Biggest Loser”-Emma och Petter vore härliga att ha med på en tur!

19. Vilka tre till fem löp- eller träningsbloggare utmanar du att fylla i den här listan?
Jag utmanar 4:30-Staffan, Runday och MarathonMia!

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv