Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Det sitter i huvudet

”Det sitter i huvudet” (Forum) utkommer i dagarna och är skriven av Michael Södermalm, en av landets mest uppskattade och anlitade föreläsare inom mental träning, motivation med mera.

Att äntligen nå den där drömtiden man alltid velat göra på en sträcka, att fixa ett lopp eller kanske ta tag i sitt liv och börja träna är inte alltid helt enkelt. Det krävs mycket arbete – inte minst mentalt. Jag har alltid varit övertygad om att våra prestationer handlar långt mer om den mentala inställningen än vad man kanske tror.

Du som vill satsa mer på mental träning har nu chansen att vinna en ny bok i ämnet, nämligen Michaels nya bok ”Det sitter i huvudet”. Så här beskrivs den i ett pressmeddelande:

”Hur får man tag i den där känslan av att allt är möjligt? Man har flyt, det går lätt att prestera, självförtroendet är på topp och man känner sig som vinnare innan matchen ens har börjat. Hur gör man för att stå emot impulsen att vika ner sig och låta rädslan för att misslyckas ta över? ’Det sitter i huvudet’ handlar om viljan som drivkraft och visar hur du stärker dig mentalt för att må och prestera ännu bättre. Den går igenom hur du vidgar din trygghetszon, bemästrar din rädsla och skapar självförtroende för att lyckas. Det är en bok som berör och berikar – som kommer att göra skillnad i ditt liv! Den hjälper dig att utnyttja hela din potential och se på dig själv med nya ögon.”

Jag har nöjet att tävla ut tre exemplar av boken och det du behöver göra är att med några korta meningar motivera varför just du ska vinna. Din motivering mejlar du tillsammans med namn och adress till spring@svd.se. Skriv ”Michael Södermalm” i mejlets ämnesrad. Tävlingen pågår till och med tisdagen den 5 februari kl 23.59. Lycka till!

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv