Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Jaha, då har SOK copy-paste:at ett standardsvar 1A som jag misstänker ser helt identiskt ut till alla som skrivit och ifrågasatt beslutet att peta Musse från OS:

Hej,

Tack för ditt mail.

Vi respekterar din åsikt. De internationella kraven i friidrott (och simning) är jämfört med andra idrotter väldigt låga.

Dom är det för att svaga idrottsländer ska ha en chans att kvalificera aktiva av egen kraft – inte bara få wildcards.

IOK anser att det är störst chans att det kommer fram aktiva inom idrotter som löpning och simning som är ”enkla” att arrangera.

Den internationella gränsen säger därför inte mycket.

Exempelvis har Musse klarat det internationella kravet med ca 2½ minut. (Som jämförelse har Isabellah Andersson klarat den internationella gränsen med 13½ minut.) Men han har inte klarat den tidsgräns som Svenska Friidrottsförbundet i Sverige själva satt upp. Och han är långt ifrån det grundkrav SOK har på topp-8. Detta kriterium har våra medlemsförbund, det vill säga samtliga olympiska specialförbund i Sverige varit med och bestämt.

Mvh

Thomas Engdahl

Sportchef med ansvar för friidrott

Sveriges Olympiska Kommitté

Måste säga att jag är besviken på SOK. Oerhört besviken. Och undrar i mitt stilla sinne hur svenska ungdomar någonsin ska bli sugna på löpning när de knappt får se sina förebilder i ett OS… Det här var Musses chans att medverka i ett ”se och lära”-OS innan det är dags för den riktiga satsningen. Och – precis som en bloggläsare sa – om Musse hade klarat gränsen med 13,5 minut som Isabellah så hade han satt nytt världsrekord. Det är inga låga krav SOK har på dem som ska få representera Sverige i OS…

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv

Fler bloggar