X
Annons
X

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Hornsbergs strand

Här joggade jag ner – längs Hornsbergs strand. Foto: Petra Månström.

Maraskorna

Maraskorna som jag passade på att använda under dagens pass. Foto: Petra Månström.

Så där – ett riktigt bra inför maran-pass (Stockholm Marathon är ju nästa lördag) är nu avklarat. Mannen bakom passet är naturligtvis Ingmar himself och det såg ut som följer: uppjogg + 3 km i marafarten + 1 km lätt mellanjogg + 3 km i halvmarafarten + nerjogg. Dels är passet bra eftersom man vänjer kroppen vid marafarten och dels ger de tre kilometerna i den snabbare farten en viss känsla för hur benen kan kännas när tröttheten kommer.

Det var riktigt svårt att hålla igen under uppvärmningen, kände mig som en kalv på grönbete – kan det bero på onsdagens ”snabba” lopp? Hur som helst så kändes marafarten riktigt behaglig. Att snäppa upp tempot nästan en halv minut var desto jobbigare, men det funkade. Jobbade med löpsteget, försökte springa lätt och med hög höft, blicken långt framåt. Avslappnade armar, inte spänna axlarna.

Det var en riktigt nöjd Petra som joggade ner efter dagens pass!

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv