Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Ovan från vänster: Ellinor, Maria, Miranda, Kenth, Mia och Sara – välkända ansikten i träningsbloggvärlden. Fotona är hämtade från respektive blogg.

Här är nyårslöften och träningsmål för 2012 från ett gäng träningsbloggare:

Ellinor:

”Träningslöften: Att periodisera träningen mera. Är det återhämtningsvecka så är det. Är det tung vecka så är det blyben som gäller. Att träna på det sätt som passar mig och min kropp Träningsmål får bli tävlingsmål: Jag ska springa fler terränglopp av den anledningen att det roar mig. Mer skoj i tillvaron!”

Miranda:

”Mitt träningsmål för 2012 är att bli snabbare, starkare och springa ännu längre! Och samtidigt ha kul. Det första målet blir att försöka komma under 10h på tävlingen Lejonbragden 100 km i april. Det vore en dröm!”

Mia:

”Mitt träningsnyårslöfte är som vanligt: Hålla mig skadefri och träna med Glädje.”

Kenth:

”2011 var ett okej år, men jag nådde inte riktigt fram till mina personliga rekord. När jag ser fram emot träningsåret 2012 tänker jag mest på vårsäsongen och framförallt på Prag Halvmarathon och Boston Marathon. Mina tidsmål här är 1.20 och 2.55. Jag ska träna bra med långpass, gärna med inslag av maratonfart. Jag ska också träna mer kvalitet än jag brukar i form av intervaller i olika längd och fart, men också lägga in lite snabbdistans i form av olika testlopp. Jag ska ha genomfört tuffare träningar så att jag är väl förberedd när jag står på startlinjen i mina prioriterade lopp.”

Sara:

”Mitt generella nyårslöfte inför 2012 är att samla på upplevelser, både på hemmaplan och bortaplan. Löppass i terräng, cykelpass i fin natur eller inomhusträning på konvent med extra allt. 2012 ska annars bli året då jag cyklar mer. CykelVättern (terräng) i augusti är det stora målet, främst sett till upplevelse än tid och placering. Jag har hört att SiljanRunt (landsväg) ska vara en upplevelse så den tänker jag också planera in!”

Maria:

”Jag är i grunden prestationsmänniska och 2012 ska jag prova en ny strategi. Mitt löfte är att njuta mer av löpningen, och fokusera mer på känsla än på tider. Det tror jag kommer höja hela upplevelsen!”

Finns det fler träningsbloggare här som vill dela med sig av sina mål inför 2012?

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv