Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Folk kanske trodde att det var någon deltagare från Säpojoggen som kommit på avvägar när jag kom springande i viktvästen tidigare idag? Foto: Petra Månström.

Jag har börjat springa till och från gymmet i min nya viktväst, laddad med femton enkilosvikter. Tempot är än så länge lugnt – allt för att successivt vänja knäna vid den extra vikten – och sträckan är tre kilometer tur och retur. Det räcker gott och väl för att få upp flåset rejält och svettas ymnigt, kan jag meddela. En sträcka som jag utan de där extra kilona skulle ha avverkat utan besvär kändes nu milslång. Det var stört omöjligt att få upp en snabbare fart än 6 min/km och jag försökte inte ens lägga i högsta växeln eftersom jag ville ha krafter kvar till överkroppspasset på gymmet.

En annan sak jag noterade var att folk tydligen inte är så vana vid löpare i viktväst. Jag blev nämligen rejält utstirrad under den korta tid jag var ute och receptionisten på gymmet kommenterade att ”det där ser farligt ut”. Tja, vad svarar man på det? ”Nej, inte farligt – men väldigt bra träning”, försökte jag. Det gick inte riktigt hem, i synnerhet inte efter att receptionisten fått hålla i viktvästen. Då tyckte hon bara att jag var ”galen”. Jag påpekade att de som mönstrar idag måste springa två kilometer med utrustning som väger så där mycket. Hon trodde jag skojade…

Fler här som tränar eller har tränat med viktväst, viktbälte eller liknande? Erfarenheter?

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv