X
Annons
X

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Gårdagens Tough Tuesday var fostrande på flera sätt. Backen vi körde intervaller i var giftig och vädret tjurigt. Foto: Colourbox.

Så har man klarat av ännu en Tough Tuesday med Running Sweden-gänget. Tisdagarna fram till Lidingöloppet i september kommer ha fokus på just detta terränglopp och därför kördes passet igår på just ett terrängspår, närmare bestämt i Hagaparken. På schemat stod 2-3 x (5 x backe 60 sek + 1 km intervall). Vilan mellan backarna bestod i jogg nedför backen och setvilan var 90 sekunder.

Det var ett stort gäng som körde igår och vi inledde med lätt jogg till Hagaparken samt löpskolning. Sedan provsprang vi ett varv på kilometerslingan som vi sedan skulle köra intervallen på. Därefter var själva passet igång – jag sprang med Patricks och Anders grupp för folk med miltider på 45-50 minuter. Fick bra sparring uppför backen av Kalle och Maria, med Christer strax bakom. Första vändan var chockartad, liksom andra. Andningen slog i taket och pulsen drog iväg. Efter tredje backintervallen började kroppen fatta vad den skulle hålla på med och det kändes lite lättare, även om pulsen fortfarande var hög. Uppe på backkrönet var jag uppe i över 180 i puls, alltså nära nog maxpuls.

Karta över gårdagens kvalitetspass med Running Sweden. Skärmdump från Garmin Connect.

Ska jag försöka sammanfatta passet så var det som vanligt supermegajobbigt, men jag känner att kroppen har börjat vänja sig vid den här hårdkörningen och kraschar inte dagen efter som i början av april – när jag satte igång att träna med Running Sweden. Det känns bra!

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv