Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Ibland är det skönt att liksom stämma av, få bekräftat att man inte är den enda som tänker de där konstiga tankarna som far genom huvudet när man kör hårda löppass eller ligger på maxfart på femkilometersloppet. Idag diskuterade jag ”löppass-som-känns-som-en-smocka-i-ansiktet” med en god vän som till skillnad från mig är långt ifrån löparrookie och fick veta att vi delar åtminstone ett gäng av nedanstående tankar:

– ”Undrar om man kan bli allvarligt skadad av att ha så här mycket håll?”
– ”Snart pajar min mage.”
– ”Undrar om den där fisen tänker komma ut (och låta högt) eller inte.”
– ”Nu stannar jag.”
– ”Kan man flåsa mer än så här?”
– ”Varför gör jag det här? Jag måste vara dum i huvudet.”
– ”Det gör ont överallt. Snart dör jag nog.”
– ”Det här kan inte vara nyttigt.”
– ”Det är nog bara jag som har så här jävla ont när jag springer.”
– ”Jag måste spy nu.”
– ”Efter det här passet slutar jag med löpning och börjar med yoga.”
– ”Jag kommer aldrig göra det här igen.”

Tja, ibland undrar man varför man springer. Egentligen. Nu undrar jag vilka tankar som flyger genom era huvuden när ni kör hård löpträning?

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv

Fler bloggar