Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström


Oskrivna regler för löpare – finns det? Foto: Scanpix.

Ju längre in i min löparkarriär jag kommer, desto mer börjar jag ana konturerna av ett gäng oskrivna regler för löpare. Som till exempel att det är vanlig hyfs att hälsa på löpare man möter. Eller att det är sjyst ens egen säkerhet samt mot bilisterna att bära reflexväst när man springer i mörkret. Här är några till:

– Om en annan löpare försöker springa om dig – öka inte farten.
– Om du springer på en smal väg om vintern och möter fotgängare/barnvagnsdragare etc i bredd faller det på din lott att ”ta” den eventuella snödrivan.
– Möter du hundägare med hund, ta gärna en omväg runt vovven för att undvika eventuella utfall.
– Springer du på löpband, se till att tvätta dina träningskläder med viss regelbundenhet av hänsyn till gymmets övriga gäster.

Fler oskrivna regler jag har missat? Hjälp mig gärna att komplettera!

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv