Annons

Skönhetsbloggen

Hedvig von Mentzer

Hedvig von Mentzer

Jag har en hatkärlek till oljor. Inom skönhetsvård, alltså. Även om det kommit en hel hop så kallade ”torra” oljor, kommer jag inte alltid överens med oljans konsistens. Inte i ansiktet i alla fall.

Men faktum är att exempelvis olivolja är en enkel och billig lösning på nattkräm för torr hy. Och andra oljor – populära även i matlagning – som arganolja och vindruvskärneolja, är fulla av antioxidanter och andra nyttigheter för huden.

Foto:Scanpix

Det finns förstås färdigblandade skönhetsoljor i pyttesmå förpackningar på marknaden. Läs innehållsförteckningen på dem och för en bråkdel av literpriset kan du köpa exempelvis mandel-, oliv- och sojaolja och blanda din egen lyxiga olja.
Och så går det utmärkt att använda dem var för sig förstås, både till kropp och knopp.

Om bloggen

Förnuftets röst rapporterar från den vackra världen.

Skönhet på bloggen: Branschnyheter, teknologiska genombrott, lanseringar, uppfinningar, forskning och favoriter – allt som har det minsta med skönhet att göra finns på bloggen. Det som är vackert, oavsett form, fångar min uppmärksamhet i ett högst personligt urval och tolkning.

Skönhet och jag: En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Jag känner lika stor glädje varje gång jag öppnar ett paket, ett bud eller en påse med skönt innehåll. Och det är den passionen, den nyfikenheten och lusten att lära mig mer, som gör att jag älskar mitt jobb. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag skriver sedan tre år om skönhet i SvD och bloggar här sedan drygt två år. Blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och vackra förpackningar.

Kontakta Hedvig von Mentzer här