Annons

Inredningsbloggen

Susann Larsson

Susann Larsson

I morgon är det första advent och vårt underbara vackra land förvandlas som över en natt till ett elljusstakshelvete. Jag kan inte hjälpa det men jag avskyr elljustakarna. De upp och nervända lysande V som finns i varje kontorsrum, varje radhusfönster och varje lägenhetsfönster. Det tar aldrig slut, de är överallt, och för en gångs skull så är inte svenskarna lagom överhuvudtaget. Vilket är lite komiskt i sig. Nej, finns det ett fönster så ska det dit en elljustake. Inte ens argumentet ’ja men det ser ju så fint ut utifrån när hela huset lyser’ biter på mig. Det är inte ljuset i sig för det gillar jag och det är inte att jag vill att alla ska tända levande ljus, nej även jag förstår problematiken med detta. Inte heller oroar jag mig över elförbrukningen vilket jag kanske borde. Mina ögon är helt enkelt uttröttade på att se samma form om och om igen, i fönster efter fönster… och varför dessa gräsliga plastmanschetter runt fötterna.

Nej, jag ska ta och göra mig en riktigt vacker adventsljusstake, en med blockljus och nötter. Den här har jag hittat hos Charlotte på Hemmariket, klicka in och läs vad som behövs för att göra en likadan. Sen ska jag gå ut i trädgården och sätta elljusslinga i min buxbom.