Annons

Inredningsbloggen

Susann Larsson

Susann Larsson

Mitt tredje tips är – välj stil!

Egentligen är jag inte så glad för att dela in olika inredningar i en namngiven stil. Man ska ha det så som man tycker om och som känns rätt oavsett vad andra kallar det. Men om du inte tycker du har allt under kontroll utan nja.. det blir inte så bra hur du än gör, och kanske du gärna skulle vilja ha det så där tjusigt som i tidningarna, då är valet av en definitiv ’stil’ enklaste vägen.

Det pumpas ut med trender om hur vi ska göra. Blanda gammalt och nytt, satsa på rosor, satsa på läder, det ska vara blankt och förföriskt eller metalliskt och gulligt etc. Allt det där passar ju så klart inte ihop. Det är trender som ändrar sig hela tiden. Det är så kul att följa dem men det blir bäst om man i grund och botten har sin ’stil’ klar och sen lyfter in dessa trender som mindre förändring.

Hur hittar man sin stil? Ja du får ta dig en riktig tankeställare. Det är inget man sen ändrar i första taget. Grunden ska ligga där över lång tid. Leta upp en bild som du tycker väldigt mycket om. Har man inte redan den bilden klar för sig får man leta lite och tänka efter vad som fungerar hos dig i just din familj. Inredningstidningar, bloggar, butiker ger så klart mycket inspiration och ibland kan man t o m hitta ’skapa stilen’ reportage. Kanske hittar du den i en bok med arkitektur eller konst eller… listan kan göras oändlig.

– Bestäm dig, håll fast och kör den stilen du hittar stenhårt. Var inte rädd för att överdriva och ta i lite – det blir oftast bara bättre!

Rent praktiskt, om du tänker dig vardagsrummet så börja med stilen på soffan eftersom det oftast är den mest tongivande möbeln i det rummet. Bild från Lagerlings.

Läs också tidigare torsdagstips:

Städa, rensa och släng!
Skapa en enhetlig bas!